Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelu

Tekijänoikeus työssä ja elinkeinotoiminnassa

02tyo.jpgKuva: Zipipop

(Artikkeli sisältöineen ohjautuu Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelujen wikisivuille. Artikkeleja voi kommentoida kirjautumalla sisään.)

Tekijän on syytä tietää oikeutensa ja hoitaa immateriaalista omaisuuttaan ammattimaisesti. Esimerkiksi kuvataiteilija, sarjakuvapiirtäjä ja kirjailija Tove Jansson säilytti itsellään ja oikeudenhaltijoillaan teostensa ja luomiensa hahmojen immateriaalioikeudet ja lisensioi http://www.moomin.com/fin/index.html teoksia eri medioihin. Lisensioinnin avulla tekijä voi säilyttää taiteellisen päätösvallan teostensa käyttöyhteyksiin. Luovan työn tekijöiden luoma immateriaalinen omaisuus on luovan alan yrityksen tärkein pääoma.

1. Tekijänoikeudesta sopiminen

1.1 Tekijänoikeus työsuhteessa

1.2 Tietokoneohjelma ja työsuhdetekijänoikeus

1.3 Lisensiointi ja omistusoikeus