Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelu
  • Photo: Anna Keune
  • Photo: Anna Keune
  • Image: Dylan Kwok
  • Image: Nuno Correia

Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelu

Saako lumiukko tekijänoikeussuojaa? Entä karvoilla koristellut alusvaatteet? Onko ohjelmoijalla isyysoikeus? Miten oopperan suoja-aika lasketaan?

Näihin ja moniin muihin luovien alojen tekijänoikeutta koskeviin kysymyksiin löytyy selkeä ja helppolukuinen vastaus Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelun verkkkomateriaalista. Verkkomateriaalissa käsitellään tekijänoikeutta seuraavilla aihealueilla:

Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelun verkkomateriaali on tehty Opetusministeriön tuella. Projektin ohjausryhmään kuuluu edustajia Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelua ylläpitävistä yliopistoista, Aalto-yliopistosta, Teatterikorkeakoulusta, Sibelius-akatemiasta ja Kuvataideakatemiasta. Nettimateriaalin ovat kirjoittaneet oikeusnotaari Jukka Jäske , OTK, TaM Tiina Nevanperä ja OTK, tekijänoikeusasiamies Maria Rehbinder. Kuvasuunnittelu ja kuvitus Sanna Vilmusenaho ja Anna Keune.

Oheinen materiaali  on Taideyliopistojen tekijänoikeusasiamiehen tulkinta tekijänoikeuslain suojaamien teosten ja esitysten  käytöstä  opiskelussa, opetuksessa, tutkimuksessa ja  luovilla aloilla Suomen  tekijänoikeuslain  ja oikeuskäytännön mukaan.Tämän neuvontamateriaalin sisältö ei poista tarvetta käyttää asiantuntevaa lakimiestä oikeustoimissa. Aalto-yliopisto ja palvelua ylläpitävän konsortion yliopistot eivät korvaa vahinkoa, jota lukija katsoo kärsineensä aineiston sisällön johdosta.

 

88x31.png

Art University Copyright Advice by Maria Rehbinder, Jukka Jäske, Tiina Nevanperä is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License.

Kaikki uutiset »